Flex Manager

 Beschikbaarheid opvragen

interimmanagement TIP: soortgelijke CVs vinden

Verandermanager, projectmanager,

Verandermanager, projectmanager,

Werkervaring interimmanager

Periode : 05/2016 – 04/2017
Bedrijf : Siers telecom
Functie : Transitiemanager
Als transitiemanager binnen Siers telecom was ik verantwoordelijk voor de inrichting van Siers telecom voor het Ziggo account. Mijn taak was het om het totale bedrijfsonderdeel in te richten, verder te structureren en te optimaliseren, aangezien er steeds gezocht moest worden naar mogelijkheden om werkzaamheden efficiënter uit te voeren en de organisatie informatisering verder in te zetten.
In 2015 ben ik eerst verantwoordelijk geweest voor het bedrijfsonderdeel in Waddinxveen. Vanaf 2016 is helaas het Ziggo contract voor deze regio verloren en heb ik deze vestiging afgebouwd. De betekende herplaatsing en afschalen (helaas) van professionals. Tegelijkertijd hebben wij het contract voor de regio Noord Oost gewonnen en heb ik de opzet van een nieuw bedrijfsonderdeel in Oldenzaal vormgegeven. De jaaromzet van dit bedrijfsonderdeel is ongeveer € 15.000.000,=
Vanaf oktober 2016 is de vestiging Oldenzaal voor de klant Ziggo Zwolle operationeel en vanaf maart 2017 is de vestiging in Waddinxveen gesloten. Dit betekende dat mijn taak er per april 2017 gerealiseerd was, waarmee mijn opdracht eindigde.

Periode : 11/2014 – 05/2016
Bedrijf : Siers telecom
Functie : Project- en verandermanager
Het procesdenken binnen Ziggo (mijn vorige opdracht) noopt de huissaannemer Siers mee te bewegen en ook intern hun processen te optimaliseren. Daarbij moet worden gekeken hoe de organisatie op dit moment acteert en of de relatie tussen Ziggo (opdrachtgever) en Siers (opdrachtnemer) effectief is.
Ik ben ingehuurd om deze verandering te initieren en vorm te geven en te helpen bij het veranderproces binnen Siers om te zorgen dat zij een omslag maken van ‘aannemer’ naar ‘parnter’. Gebaseerd op interne interviews en een quick scan adviseer ik de directie welke stappen in welke richting genomen dienen te worden om te zorgen voor een effectieve omslag naar partnership, waar zowel Siers als Ziggo van zullen profiteren.

Periode : 04/2014 – 10/2014
Bedrijf : Ziggo
Functie : Project- en verandermanager
Bij Ziggo wordt op dit moment gewerkt aan een kanteling naar procesgericht werken. Daarbij is uitgangspunt dat tijd en plaats geen bottlenecks meer zouden moeten zijn in de uitvoering van de werkzaamheden. Daarnaast wordt gekeken naar de inrichting van de verschillende rollen, die nodig zijn voor de realisatie en aanleg van aansluitingen bij nieuwbouwwoningen.
Dit wordt gecombineerd met een transitie waarbij de aannemer verwordt tot partner, die meer en meer samen een eenheid vormen met de uitvoeringsorganisatie binnen Ziggo. Engineering vindt gezamenlijk plaats , waardoor de uitvoering efficiënter wordt. Belangrijk onderdeel van het welslagen van dit traject is de begeleiding van de medewerkers. Want enerzijds zien zij “de regio” verdwijnen en anderzijds wordt er meer en meer een beroep gedaan op eigen leiderschap, waar in het verleden een manager vaak nog de besluiten nam. Ik ben verantwoordelijk voor de invoering van proces denken en het werken conform het reeds uitgedachte proces. Daarbij begeleid ik de mensen in de regio Rijswijk naar het nieuwe werken en ben ik interim als regievoerder (=projectleider) verantwoordelijk voor de complete aanleg/aansluiting van kabelnetwerken in de regio zuid holland.

Periode : 03/2012 – 04-2014
Bedrijf : Schuuring
Functie : Project- en procesleider
Binnen Schuuring ben ik de ingehuurd om te zorgen dat het proces voor Ziggo Nieuwbouw en Na- aanleg (Coax tripleplay) beter zal gaan functioneren en dat het proces en de klantbeleving verbeteren. Daarnaast ben ik als senior projectleider verantwoordelijk voor de plaatsing en het inregelen van glasvezelnetwerken voor onder meer RBCIF, zoals de plaatsing en vernieuwing van de POP locatie(zeg maar het centrale inkomende signaal voor kabeltelevisie) in Borculo, wat recentelijk is verworven door CIF waarna de complete infrastructuur is vernieuwd.
Daarnaast ben ik als projectleider bezig geweest met de implementatie van dynamische planning, inclusief tooling, om klaar te zijn om nieuwe projecten met hoge volumes efficiënt te kunnen plannen en daardoor onze concurrentiepositie bij nieuwe uitbestedingsprojecten te verbeteren. Door beter, betrouwbaarder en efficiënter te plannen, nemen reiskilometers af en kan de klant rekenen op onze komst op de afgesproken tijd. Hiervoor heb ik gewerkt aan de business analyse inclusief requirements document, de projectleiding en implemenatie van een tool voor dynamische planning.


Periode : 06/2010 – 12/2011
Bedrijf : ABN-Amro
Functie : Project- en implementatiemanager
In dit project ben ik binnen de ABN-Amro organisatie werkzaam als projectleider werkend aan de integratie van Fortis binnen de architectuur van ABN-Amro. Binnen deze totale transitie ben ik belast met de financiële afwikkeling/implementatie van alle trade finance producten, zoals letter of credits. Maar ook de berekeningen en migratie van hypotheken van de Fortis systemen naar de ABN-Amro systemen zijn onderdeel van mijn project.
Daarnaast is een onderdeel van het project het optimaliseren van de Basel II stroom ten aanzien van de trade finance producten, waardoor het kapitaalbeslag rond deze producten een lagere rating binnen Basel-II krijgen. Gevolg van dit projectresultaat is dat er meer geld vrijgemaakt kan worden om binnen de bank anders aan te wenden.

Periode : 01/2010 – 04/2010
Bedrijf : TNT
Functie : Senior consultant
Op het moment van dit project is de afdeling HR&O van TNT post in Nederland bezig met een transitie. Als gevolg daarvan hebben zij een helder rapport nodig dat een inzicht geeft in de huidige en verwachte workload binnen de afdeling.
Als consultant ben ik verantwoordelijk voor het onderzoeken en adviseren van de afdeling HR&O inzake de resourceplanning en workloadplanning van 2010 en 2011. Vanuit financieel perspectief is mij gevraagd te kijken naar impact van de transitie. Wat kost het en wat levert het op. Ik heb een model opgeleverd van waaruit bekeken kan worden welke resultaten een bepaalde keuze tot gevolg heeft.

Opleiding interimmanager

Opleiding: Korte omschrijving: Jaar: Status:
- MBA Master of business administration 2017 Juni afstuderen
- VCA-VOL Veiligheid aannemerij 2012 Diploma
- IPMA-C Projectmanagement opleiding 2008 Diploma
- Prince-2 Practitioner Prince-2 projectmanagement opleiding 2008 Diploma
- Prince-2 Foundation Prince-2 projectmanagement opleiding 2008 Diploma
- Requirements management Ontwikkelen van het opstellen van goede requirements 2006 Certificaat
- Intercultural workshop Herkennen en anticiperen op culturele verschillen 2006 Certificaat
- BPR-The implementation perspective Opleiding (USA) t.b.v. Business process Re-engineering 1994 Certificaat
- BPR-Advanced implementation Opleiding (USA) t.b.v. business process re-engineering 1994 Certificaat
- Demand based Management Logistieke opleiding rondom
flow-technology 1994 Diploma
- Advanced Mixed Modelling Logistieke opleiding 1994 Diploma
- Staatspraktijkdiploma bedrijfsadministratie (SPD) HBO opleiding op financieel-
administratief en economisch gebied 1994 Diploma *
- Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) MBO opleiding financieel/administratief 1988 Diploma
- Praktijkdiploma Boekhouden Vooropleiding voor Mba 1987 Diploma (2x)
- Machineschrijven Machineschrijven 1982 Diploma
- HAVO Vooropleiding 1983 Diploma
- MAVO Vooropleiding 1981 Diploma

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Creatief, verbindend, vernieuwend, teamplayer, insprirerend leider

Talenkennis interimmanager

Engels, uitstekend
Duits redelijk

Overig

Als persoon ben ik een ervaren professional die al jaren opereert binnen de driehoek finance, processen en IT. Een persoon die helpt de organisatie te ontwikkelen/ontvlechten, die ziet wat er tussen de regels van de opdracht staat en die ervoor zorgt dat het resultaat behaald en het liefst overtroffen wordt. Als persoon ben ik een beslisser, hervormer en motivator. Ik ben een opportunist, wat ook mijn valkuil is, en begeleidt graag beweging en verandering. Ik ben niet de persoon om ‘op de winkel te passen’ maar zoek echt een opdracht met ontwikkelen, veranderen, verbeteren. Een omgeving waar ik ook echt bij kan dragen aan het verschil, samen met mijn team, is een omgeving waar ik mij thuis voel.

Mijn ervaringen maken mij een seniore (project)manager/adviseur, die implementeren, finance, proceskennis en bekendheid van (ERP) applicatie software goed met elkaar weet te combineren


 Beschikbaarheid opvragen

Interim managers zoeken:


interimmanagement Opdrachtomschrijving :