Flex Manager

 Beschikbaarheid opvragen

interimmanagement TIP: soortgelijke CVs vinden

Project manager

Project manager

Werkervaring interimmanager

Werk ervaring

1999 – heden Interim- en Change manager
Ik heb als zelfstandig professional diverse projecten gedaan in binnen- en buitenland. Bovendien heb ik sinds 2007 diverse mensen gecoacht individueel en als team en op opdrachten naast mijn werk als project manager.

2010 - 2017 Trigro BV, Internet ondernemer
In 2010 heb ik een distributeur overgenomen van relatiegeschenken en persoonlijke beveiligingsmiddelen via een webshop. Ik was als ondernemer bezig het bedrijf verder uit te bouwen op basis van het businessplan. In deze rol hou ik mij bezig met hosting, Internet marketing, strategisch management, financieel management en operationeel management.

Projecten
2016-2017 Fuenta, Project manager Workpits, Amsterdam
Feasibility study voor een nieuwe integrale aanpak voor het matchen van werk.

2008-2009 Warner Home Video Benelux, Project manager, Change manager, Amsterdam.
Duur opdracht: 5 maanden, Bedrijfstak: entertainment, logistiek
Warner Home Video produceerde en verkocht DVD’s, Bluray disks en games voor de Benelux. De Benelux was samen met Duitsland het eerste Europese land waar de logistieke modules van SAP zijn geïmplementeerd. Mijn taak was het managen van deel projecten in de logistiek, het changemanagement en het organiseren van alle gebruikers trainingen in het Benelux project team. De organisatie bestond uit 60 mensen en het SAP Benelux project team uit 8 mensen.

2007-2008 Amodo Consumer Finance, Project manager, Reeuwijk
Duur opdracht: 6 maanden, Bedrijfstak: Finance, risk
Amodo verstrekt consumenten kredieten en hypotheken. Ik was project manager voor de vervanging van de credit scoring engine en de credit score card. Samen vormen dezen een bedrijfskritisch software pakket. Voor dit project was ik verantwoordelijk voor alle project beheersaspecten. Het project team bestond uit 8 mensen.

2006 – 2007 Korps Landelijke Politie Diensten / ISC, Interim manager, change manager Rekencentrum, Utrecht. Duur opdracht: 12 maanden Bedrijfstak: Overheid, ICT
Ik was verantwoordelijk voor een rekencentrum en een technische beheerafdeling van de politie. Op last van de minister moesten alle korpsen de IT overdragen aan ISC (nu vtsPN) en een service organisatie opzetten. Voor mij waren de belangrijkste projecten de outsourcing van de hele IT afdeling van de KLPD naar ISC inclusief het opstellen van SLA’s en overdrachtsprotocollen. Voor het controleerbaar maken van de SLA moesten de beheerprocessen efficiënter, professioneler en planbaar worden gemaakt. Verder de migratie van 2500 eind gebruikers naar Citrix technologie, en tenslotte het coachen van de teamleiders en het vervangen van externe voor interne medewerkers. Bij de KLPD wordt volgens Prince 2 en ITIL gewerkt. Op het rekencentrum werkte 45, hoofdzakelijk externe, medewerkers.


2005 Ordina Desk Top Services, Interim Contract manager, Zeist
Duur opdracht: 6 maanden, Bedrijfstak: ICT
Ordina DTS deed werkplekbeheer volgens ITIL. Ik was verantwoordelijk voor het managen van de klant relatie. Dit betrof de levering van diensten zoals beschreven in het contract en het voorbereiden van de locaties die het beheer nog niet hadden over gedragen. Het contract was voor ongeveer 3000 werkplekken verdeeld over 30 organisaties en meerdere locaties.

2003 -2004 Envirotainer AB, Interim IT Manager, Zweden
Duur opdracht: 19 maanden, Bedrijfstak: IT, Luchtvaart logistiek
Envirotainer produceert en verhuurt wereldwijd gekoelde luchtvracht containers aan luchtvaart maatschappijen. Ik heb vooral gewerkt aan het verbeteren van de efficiency en de beschikbaarheid van systemen. Verder heb ik diverse service management processen geimplementeerd en proces verbeteringsprojecten geleid. De afdeling bestond uit 8 mensen.

2002 -2003 Envirotainer AB, Project Manager, Zweden
Duur opdracht: 14 maanden, Bedrijfstak: Luchtvaart logistiek
Daarvoor was ik was verantwoordelijk voor het opstellen van de business case en de pakket selectie van een logistiek pakket om de vloot van 3800 containers wereldwijd te volgen met RFID. Het project team bestond uit ongeveer 10 mensen.

2000 – 2001 Singtel Optus Mobile, Project manager, Sydney, Australië
Duur opdracht: 8 maanden, Bedrijfstak: Telecom
Ik was verantwoordelijk voor het optimaliseren van het logistieke proces rond het inkopen en op voorraad houden van mobiele telefoons. Hiervoor moesten nieuwe processen worden gedefinieerd en geïmplementeerd met gebruik van SAP APO en MM. Het project team bestond uit ongeveer 10 mensen en het projectdoel was 18M AUD omzet toename en kosten afname.

1999 – 2000 Singtel Optus, Project manager, Sydney, Australië
Duur opdracht: 10 maanden, Bedrijfstak: Telecom
Ik was verantwoordelijk voor het optimaliseren van alle processen en hulpmiddelen van de afdeling inkoop voor het vaste netwerk. Voor dit project heb ik de business case geschreven, pakket selectie gedaan, contract onderhandelingen gevoerd en implementatie gedaan van de logistieke SAP modules samen met een externe leverancier. Het projectteam bestond uit ongeveer 16 mensen en het projectdoel was 8M AUD afname in voorraadkosten.
1999 ICS Australia, Project manager, Sydney.
Bedrijfstak: Zakelijke dienstverlening
Ik was verantwoordelijk voor het opzetten van een Supply Chain Consulting praktijk voor ISC. Die is er uiteindelijk niet gekomen.

1997 – 1999 Realogic/CA, Project manager, senior consultant, Cleveland, Ohio, USA.
Bedrijfstak: Zakelijke dienstverlening, ICT
Realogic werkte in Europa hoofdzakelijk voor Manugistics (software voor supply chain planning). Mijn taak was het geven van advies en training op verschillende Manugistics projecten in Europa en verder project management en proces ontwerp voor een Manugistics project bij een dierenvoeding producent in Australië (Friskies onderdeel van Nestlé) .

1995 – 1997 PMG, Project manager, business consultant, Wassenaar.
Bedrijfstak: Zakelijke dienstverlening
Mijn taak was projectmanagement van Baan ERP implementaties en het ontwikkelen van “best practise” bedrijfsprocessen voor de proces library van Baan.

1993 – 1995 IBM International Operations, Business consultant, Amsterdam.
Bedrijfstak: ICT, logistiek
Gebruikersondersteuning en procesverbetering voor het internationale reserveonderdelen beheerssysteem (CPPS). Ik was medeverantwoordelijk voor het voorraadbeheer van computer reserveonderdelen in de Scandinavische landen.

1991 – 1993 Alexander Proudfoot PM Europe S.A., Business consultant, Brussel, Bedrijfstak: Zakelijke dienstverlening
Proces en productiviteitsverbetering projecten volgens de Proudfoot methodiek bij zeer uiteenlopende bedrijven in Nederland, Duitsland, Canada en Zuid Afrika. Deze methodiek is gebaseerd op het in kaart brengen van processen, het nauwgezet volgen van de voortgang en het gestructureerd oplossen van knelpunten.

1989 – 1990 Ammeraal, Business consultant, Heerhugowaard.
Bedrijfstak: Procesindustrie.
Ammeraal maakt proces en transport banden. Mijn taak was het maken van analyses en het begeleiden van procesverbeteringen en investeringsvoorstellen.

Andere ervaring:
2004 – 2010
Voorzitter Vereniging Van Eigenaren VVE Cruquiuskade (130 appartementen)

1989 – 1994
Bestuurslid commissie top, Brother Martinus, Amstelveen

1984 – 1994
Semi-professioneel volleyballer ere- en eerste divisie, Brother Martinus, Amstelveen.

Opleiding interimmanager

Opleidingen
Periode Omschrijving
2004 – 2008 Coaching and counseling, Europees Instituut / De Baak
1987 - 1989 Master of Business Administration, Productie Management (MBA),
Twente School of Management
1983 - 1987 Algemene Operationele Technologie (Ing.), Hogeschool Amsterdam

Cursussen
Jaar Omschrijving
2017 Agile en Scrum Foundation
2008 Prince 2 Foundation
2008 ITIL Foundation
2007 Financieel management voor niet financiële managers.
2001 Spaans
2000 SAP APO Overview
1997 Certified Manugistics consultant
1995 Diverse Baan Modules
1990 MRP I & II

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Integraal project management, analytisch, coachend, faciliterend.

Talenkennis interimmanager

Nederlands, Engels, Duits

 Beschikbaarheid opvragen

Interim managers zoeken:


interimmanagement Opdrachtomschrijving :